Bekonový výkrm
Ø do 90 kg. Ø tzv. prodloužený šunkový výkrmØ cílem je získat libové půlky se souvislou slabou vrstvou podkožního tukuØ provádí se především v Dánsku
Výsekový výkrm
Ø je nejčastější v ČRØ do hmotnosti 100 – 130 kg.Ø maso vhodné pro kulinářské zpracování i pro výrobu masných výrobku
Polosádelný výkrm -do 150 kg.
Sádelný výkrm – nad 150 kg.
Polosadelný i sádelný – dnes minimálně, jen domácí zabijačkyØ tučnější maso pro uzenářské účely se získává z vyřazených plemenných zvířat
Kontinuální výkrm
Ø ve výkrmně jsou všechny hmotnostní kategorie na plynulý prodej jatečných zvířatØ bezprostředně navazuje zařazování nových selatØ nevýhody: – nemožnost řádné asanace, stálý neklid ve stáji – obtížná optimalizace krmení – zvýšené riziko nákazy