b) Krmné moučky:
– Krevní – náležité sterilizované – (kazí se), hodně N L- Rybí – z odpadu rybářského průmyslu – pro kvalitu je důležitý obsah tuků a soli- Masokostní – vyráběny veterinárními asanačními ústavy, obsahují 55% NL c) Živočišný Tuk:– jako součást krmných směsí- buď náhrada mléčného tuku v mléčných KS d) Ostatní krmiva živ. původu:– pro krytí metabolických potřeb – krmný vápenec – přírodní fosforečnany – přírodní fosfáty – krmná sůlMKP: – minerální krmné přísady – dávají se přímo do krmných směsí – nebo jako liry – zvláštní význam má Grit – Křemičitá drť a jiné minerály rozpustné v žaludeční šťávě (slouží pro drůbež – zpracování krmiva ve svalnatém žalůdku)- po zjištění skutečnosti, že …………………. mikroorganismy jsou chopny vytvářet vlastní bílkovinu (esencialní AK) i z jednoduchých nebílkovinných dusíkatých látek (NL) se začala používat MOČOVINA